Ukazały się nowe wersje flagowych produktów Mozilli – przeglądarka Firefox w wersji 2.0.0.1 i 1.5.0.9 oraz klient poczty Thunderbird 1.5.0.9. Nowej wersji doczekał się także projekt Seamonkey. We wszystkich przypadkach aktualizacja dotyczy głównie poprawek błędów i stabilności.
W obu nowych Firefoksach poprawiono błędy dotyczące obsługi kanałów RSS, grafik SVG i Java Scriptu, łącznie 5 krytycznych błędów. Nowy Thunderbird poprawia 6 krytycznych luk, podobnie jak Seamonkey. Firefox 2.0.0.1 posiada dodatkowo lepsze wsparcie dla Visty, wciąż jednak są problemy z pracą na użytkowniku z ograniczonymi uprawnieniami, nie da się jeszcze ustawić "liska" jako domyślną przeglądarkę WWW w systemie.
wciąż jednak są problemy z pracą na użytkowniku z ograniczonymi uprawnieniami, nie da się jeszcze ustawić "liska" jako domyślną przeglądarkę WWW w systemie.
Mhm... to takie buty. Bo ja mam problemy z zapisywaniem plików i właśnie tą domyślną przeglądarką. Myślałem, że to dlatego, że mam nie zainstalowaną tą przeglądarkę, a to jednak tak musi być... No cóż.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum