Strona Główna   
 Vortal OSBeta.org  ·   Statystyki  ·   RSS  ·   Regulamin  ·   Chat  ·    Profil  ·   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  ·  Zaloguj    

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Grzesiek1
2007-04-03, 15:18
Longhorn 4074, Screeny
Autor Wiadomość
Grzesiek1 

Wysłany: 2007-01-01, 17:57   Longhorn 4074, Screeny

Jak by ktoś miał więcej może mi wysłać na maila to ja obrobie, dodam znak wodny i wrzóce na nasz serwer..

Krogoth 

Wysłany: 2007-04-06, 22:57   

Z całym zsacunkiem dla Visty... ale 4074 zawsze robił na mnie większe wrażenie... zwłaszcza po odpaleniu aero :)

FiFi 

Wysłany: 2007-04-06, 23:13   

Longhorn... gdyby go dokończyli byłby to najlepszy OS ever...
Vista jest ok, jest dobra, ja do Visty nic nie mam, nawet ładna... Ale Longhorn sprawia, że Vista wydaje się gorsza... ;)

<3 Longhorn...

Screeny wrzucę jutro bo Longhorna 4074 mam zainstalowanego na jednym z moich kompów do celów... przerabiania :PP

Dla wszystkich fanów LH 4074 - 15 kwietnia wychodzi Longhorn Reloaded Milestone 1. A że ja jestem jednym z twórców LHR to mówię wam, że będzie wypas (może kiepskie słowo ale nie umiem lepiej tego określić :P ).

Grzesiek1 

Wysłany: 2007-04-06, 23:40   

Ja też lubialem ten system.
Niektórzy twierdzą że on bardzo mulił system co nie jest do końca prawdą.
Mianowicie duża wina leżała po stronie sterowników.

Dla przykładu po instalacji Longhorna 4074 używane było jakieś 500ram w tym bardzo dużo używał explorer.exe
Postanowiłem zainstalować sterowniki od karty graficznej co miałem nadzieje poprawi wydajność.

Zainstalowałem jakieś najnowsze hmm całkiem niedawno to robiłem, bo instalowałem longhorna żęby wyciągnąć z niego pare rzeczy, na ten czas miałem w miare nowoczesne sterowniki 5.XX

Po instalacji ich prez chwile było super, po jakiejś godzinie wszystko zaczeło tak zamulać że miałem dość tego systemu i zaczołem się zastanawiać czemu inni go tak chwalą że jest stabilny itp.(używał jakieś 800MB ramu)

Po chwili zastanowienia wyinstalowałem sterowniki zainstalowałem jakieś bardzo stare 3.XX co się okazało.....one lepiej współprawcowały niż te nowe, system naprawdę był stabilny i używał tylko jakieś 200-300MB ram.

Reasumując myśle że jeśli system ten był by rozwijany i firmy sprzętu napisały porządne stery pod niego, mógł by być to całkiem fajny i stabilny system.

^Viper 

Wysłany: 2007-04-07, 00:03   

longhorn był czymś vista to taki jakby to napisać odpad

Deathman

Wysłany: 2007-04-07, 15:30   

tak tak..odpad z tego co czym był longhorn..W sumie to jestem ciekaw kto wymyślił pomysł odejścia od koncepcji Longhorna, chciałbym poznać nazwisko tego delikwenta i spotkać go na ulicy.... :lol:

^Viper 

Wysłany: 2007-04-07, 18:40   

jak nawet miałem zainstalowany na VPC to mi działał tak samo szybko jak serwer 2003 a jak miałem go na hdd to działał ładnie choć wiadomo nie wszystkie aplikacje dawało się włączać no ale i tak było lepiej niż jest

jedrekk 

Wysłany: 2007-04-08, 18:00   

Deathman napisał/a:
tak tak..odpad z tego co czym był longhorn..W sumie to jestem ciekaw kto wymyślił pomysł odejścia od koncepcji Longhorna, chciałbym poznać nazwisko tego delikwenta i spotkać go na ulicy....

Cały zespół longhorna wpadł na pomysł zresetowania projektu i oparcia go na 2003 zamiast XP. Powodem podobno było oprócz większej stabilności 2003 jeszcze to, że LH za wolno powstawał i nie wyrobili by się do premiery(i tak sie nie wyrobili). Wtedy to właśnie wywalili np.WinFS.
Ostatnio zmieniony przez jedrekk 2007-04-08, 18:01, w całości zmieniany 1 raz  

FiFi 

Wysłany: 2007-04-08, 19:56   

jedrekk napisał/a:

Cały zespół longhorna wpadł na pomysł zresetowania projektu i oparcia go na 2003 zamiast XP. Powodem podobno było oprócz większej stabilności 2003 jeszcze to, że LH za wolno powstawał i nie wyrobili by się do premiery(i tak sie nie wyrobili). Wtedy to właśnie wywalili np.WinFS.
Pierwsze buildy byy oparte na .NET Server build 3663, a nie na XP. A owszem, głównym powodem przesiadki była zbyt mała stabilność, błędy i czas premiery - MS woli zrobić w tym samym czasie 2 gów.a niż 1 porządny OS...

Deathman

Wysłany: 2007-04-11, 22:23   

Zamiast poprawić to co było, czyli LH, to oni postanowili stworzyć nowy badziew...i czym niby VIsta jest lepsza od Longhorna? Niczym...i Wszyscy o tym dobrze wiemy 8)

MOSZEUSZ 

Wysłany: 2007-05-21, 18:56   

Pytanie. Jak mogę zainstalować sterowniki do karty dźwiękowej na tym longhornie :?: Wogóle nie ma dźwięku, system nie wykrywa żadnych urządzeń audio, nic. Wiecie jak na to poradzić :?:

Gość, jesteś niesamowicie mądry xD

artix90 

Wysłany: 2007-05-21, 18:58   

MOSZEUSZ napisał/a:
Pytanie. Jak mogę zainstalować sterowniki do karty dźwiękowej na tym longhornie :?: Wogóle nie ma dźwięku, system nie wykrywa żadnych urządzeń audio, nic. Wiecie jak na to poradzić :?:

załóż nowy temat !!!

*jabber id
**w miejsce //** daj @

WARNING 

Wysłany: 2007-05-21, 19:54   

max8 napisał/a:
załóż nowy temat !!!

E tam przecież to jest temat właśnie o tym systemie....w dziale technizcnym....a pytanie jest ogólne i to bardzo.

Odpowiedz do tematu