Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Kwi 2007 Posty: 55 Skąd: z Polski
Wysłany: 2007-07-18, 20:53 Czy jest jakiś program do przerabiania instalacji Longhorna?
Ostatnio mam trochę czasu i znów bawie się znanym i lubianym Longhornem 4074.
Jednak miałem problem, nie chciałem instalować tego na kompie, bo mam Win XP i ważne dane, a w moim lapku do testowania padł dysk Wobec tego użyłem Virual PC, wszystko ładnie się zainstalowało, i działa stabilne lecz wolno. Próbowałem zmniejszyć instalację programem Nlite - w końcu Longhorn bazuje na XPku, niestety nic z tego, bo wcale nie wykrywa płyty. Wziąłem się za Vlite - program od Visty mógł to wykryć i wykrył, jednak po wykryciu płyty i zgraniu na dysk wyskakuje "error 11" i Vlite się wykracza.
Nie wiem, już czy zmniejszenie instalacji Longhorna jest możliwe, czy istnieje coś w stylu Longhorn lite , czy można to zrobić bez programu ? W Win XP łatwo się dało, ale na płycie Loghorna jest plik install.wim i czort wie czym to otworzyć.
Z góry dziękuję.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Kwi 2007 Posty: 55 Skąd: z Polski
Wysłany: 2007-07-19, 15:07
Mam ten WAIK na płycie z pewnej gazety, więc nie muszę ściągać 800 MB
Na stronie MS pisze, że program obsługuje Longhorna, jednak może być to tylko Longhorn Server 2k8. Spróbuje i dam znać czy się udało.
EDIT:
Niestety, nie mogę wyedytować pliku install.wim tym programem Wyskakuje podobny błąd do tego w Vlite. Jakieś inne pomysły ?
Ostatnio zmieniony przez urban92 2007-07-19, 16:42, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum