Wysłany: 2007-03-25, 20:37 Zwiększanie oceny systemu w Vista
Niektóry bardzo by chcili mieć wyższa ocene swojego sprzętu w windows vista, nestety maja slaby sprzęt.
Łatwo można to zmienić.
Wystarczy otworzyć w notatniku ten plik
pod ****** jest ukryta jakaś data, która u każdego będzie inna.
Po otwarciu widzimy w zawartości mniej więcej takie coś:
Kod:
<WinSPR>
<SystemScore>3.2</SystemScore>
<MemoryScore>4.4</MemoryScore>
<CpuScore>3.6</CpuScore>
<CPUSubAggScore>4.2</CPUSubAggScore>
<VideoEncodeScore>5.7</VideoEncodeScore>
<GraphicsScore>2.0</GraphicsScore>
<GamingScore>2.8</GamingScore>
<DiskScore>5.2</DiskScore>
- <LimitsApplied>
- <MemoryScore>
<LimitApplied Friendly="Physical memory available to the OS is less than or equal to 2.5GB - limit mem score to 6.7" Relation="LE">3616992736</LimitApplied>
</MemoryScore>
</LimitsApplied>
</WinSPR>
Chyba tego nie musze tłumaczyć.
Są to nasze oceny konkretnego sprzętu które można przestawić i zapisać dzięki czemu oszukamy statystyki.
Może nie masz uprawnień, jeśli tak spróbuj tym: http://forum.osbeta.org/t...ciem-vt1440.htm
Albo plik jest uzywany to w tedy najlepiej będzie z pod innego systemu podmienić.
Ta ocena wydajności przez Vistę jest g.... warta. Siadła mi karta graficzna radeon X1600Pro. na czas pobytu w serwisie wsadziłem starą 1mb kartę na PCI. wydajność grafiki wzrosła z 4,6 na 4,9pkt. Po prostu śmiech, ledwo karta ciągnie rozdzielczośc 800/600 a taki wzrost wydajności
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Lip 2006 Posty: 566 Skąd: New York
Wysłany: 2007-03-25, 23:21
to jest naprawdę nic niewarte mam radeona 9550 z zegarami od 9600pro a mi pisze w grafice 1 i 1 to porównuje ją do karty co ma 2mb pamięci ? to jest chore
A ocena końcowa to nie jest średnia ocen cząstkowych tylko ocena najgorszego komponentu...
jedrekk Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 156 Skąd: Gorzów Wielkopolski
Wysłany: 2007-03-26, 16:39
Tak się zastanawiam po co to oszukiwać? I tak wam to nic nie da, bo nic w komputerze się przecież nie zmienia. Chyba jedyne zastosowanie to takie, żeby się przed kumplami pochwalić "patrzcie mam ocenę 5.0" .
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Lip 2006 Posty: 566 Skąd: New York
Wysłany: 2007-03-26, 23:22
moim zdaniem to badziewie jest i do niczego to nie służy nie wiem po co to robili no ale system trzeba niepotrzebnymi głupotami zapchać zamiast robić coś godnego uwagi
Wysłany: 2007-04-07, 22:10
A podobno MS je "naprawił"...tak przynajmniej kiedyś mówiono...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum