Witam na forum, to mój 1 post Jestem posiadaczem trochę juz słabego sprzetu dla Visty, a mianowicie: Sempron 2500+, 512MB Ram, R9600Pro 128MB. Z Vistą mam do czynienia od pierwszej bety... Zastanawiałem się jak sprawić, żeby Home Premium chodziło tak szybko jak XP na moim sprzęcie i odpowiedź pojawiła się niedawno w sieci - Program VLite, myślę że pamiętacie takie coś jak nLite, odchudzało to XP tak, aby chodziło nawet na 100Mhz i 32MB RAM (są tacy co twierdzą, że i mniej ). VLite działa podobnie - czyli na moim sprzecie śmiało można używać Vista Home Premium. Jak to zrobic?? w VLite wyłączamy wszystko poza:
Multimedia: Aero Theme, Windows Sidebar & Gadgets
Network: Windows Communication Fundation
Services: Remount Registry, Secondary Logon, Task Schulder
System: Commponent Casche, XPS Document Writer, XPS Viewer
UWAGA: Te procesy co wyżej zostawiamy!! (muszą być odznaczone, to co usuwamy zaznaczone) Można też wywalić gry, i resztę multimediów według uznania, jak okroi się z gier tapet itd - zmieści się Vista na CD!!!
Tak narazie ma status beta, ale już teraz idzie zrobić tym instalkę pozbawioną tego całego zbędnego procesowego syfu... dzięki czemu otrzymamy szybciej działającą Viste z Aero Glass i innymi "wodotryskami"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum