Wysłany: 2007-03-21, 16:23 Aero glass na vista home basic , sposób jak uaktwnić.
Domyślnie vista w wersji home basic nie ma możliwości uruchomienia aero glass, można jednak łatwo to zmienić.
Wciskamy WIN+R wpisujemy regedit, przechodzimy kolejno
HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Microsoft -> Windows -> DWM .
Kiedy już jesteśmy w tej gałęzi, zmieniamy wartość klucza "Composition" na 1 .
Zmieniamy także wartość klucza "Composition Policy" na 2 .
Podobno ten sposób nie działa, wiele osób sie wypowiadało że im to nie dziala ale kto wie, sam bym tego z ciekawości spróbowal czy ten sposób dziala ale narazie nie mam możliwości.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Lip 2006 Posty: 566 Skąd: New York
Wysłany: 2007-03-25, 15:25
nie no to było by chore jak by nie było legalne mam system orginalny i nie mogę sobie go dostosować do własnych potrzeb a niby jakim cudem ale tak nie jest więc jest ok
Ja to probowalem i nie dziala.....!!Tak wogle to chyba ctrl+shift+f9 sie wlanczalo aero..??czy tak personalizuj--->kolor i wyglad okien---->otowrz wlascicwosci wygladu klasycznego, aby uzyskac wiecej opcji kolorow--->i tam wybieramy aero glass.tak??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum