Wysłany: 2007-02-07, 11:31 komp sam się resetuje BCCode : 10000050 BCP1 : 97CA2000
Mój komp od jakiegoś czas sam się resetuje. ;/
Najczęściej przy opcjach Kopiuj, Wklej, Opróżnij Kosz itp itd
Po ponownym uruchomieniu kompa, wyświetla się komunikat, że system wrócił do poprawnego działania po poważnym błędzie. Jak klikam More Info to mam coś takiego:
Mi też się komp resetuje i prawdopodobnie dlatego że jest jakiś podzespół uszkodzony
[ Komentarz dodany przez: Grzesiek1: 2007-02-07, 14:00 ] Odpowiadaj konkretnie na pytania, to nie forum ogólno tematyczne !! Dobra Grzesiek1 usuń ten post
Ostatnio zmieniony przez pawel4325 2007-02-07, 19:58, w całości zmieniany 5 razy
Podczas zamykania systemu pojawił się bs. Same teksty żebym skontaktował się ze sprzedawcą kompa bo może być uszkodzony hardwere albo softwere. Jedyne chyba co może sie przydać z tych tekstów to to:
Możliwe żę to przez to że zaintalowałeś jakieś niezgodne sterowniki albo skanery antywirusowe maja jakiś konflikt przynajmniej tak wyczytałem tutaj:
http://support.microsoft.com/kb/291806/pl
Hm... wiecie co? Ostatnio zassałem z nvidii stery do mojej karty graficznej. Miałem wcześniej zainstalowane dla systemu XP a ja mam XP MCE i jak zobaczyłem to postanowiłem ściągnąć.
Pamiętam, ze nie odinstalowałem starych tylko od razu nowe wgrałem....
To może być przez to?
P.S. Innych sobie rzeczy nie przypominam, antywirusa mam jednego, więc chyba nie ma prawa być jakiegoś konfliktu.
jedrekk Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 156 Skąd: Gorzów Wielkopolski
Wysłany: 2007-02-08, 21:07
Spróbuj odinstalować teraz wszystkie sterowniki przez Tryb Awaryjny i później zainstalować na nowo te do MCE.
Najczęściej przy opcjach Kopiuj, Wklej, Opróżnij Kosz itp itd
Mi sie wydaję że to ma bardziej związek z programami zabezpieczającymi np. antywirusem.
Takie włąsnie programy najbardziej dogłębnie skanują pliki w takich momentach jak wyżej napisałeś
Niedługo będę robił format to mam nadzieję, ze to ustanie.
Przestraszyłem się trochę bo czytałem, ze bs wywala najczęściej jak RAM jest uszkodzony. :p
Antywirus jeszcze mnie nie zawiódł. Stara dobra Panda służy mi ładnych parę lat. Chociaż może teraz jej odwaliło. Komp, na którym dzieją sieę te ekscesy mam od ponad 2 tyg i wcześniej nic się takiego nie wyprawiało. Kości RAM nie psują się chyba nagle po 2 tyg dobrej pracy, prawda?
Ja polecam avasta. Też go długo używam i świetnie się sprawuje i jest prawie niewidoczny.
heretyk napisał/a:
Kości RAM nie psują się chyba nagle po 2 tyg dobrej pracy, prawda?
Generalnie to nie, ale czasem można mieć takiego pecha, że się trafi na jakąś wadliwą część, ale skoro masz tego kompa dopiero dwa tygodnie to jeszcze w ramach gwarancji mogą to zobaczyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum