Wysłany: 2007-07-10, 23:54 Już rok naszego istnienia ! ! !
No i nadszedł ten czas, za kilka godzin będziemy już mogli powiedzieć że nasze forum ma ponad rok
Heh ile rzeczy się od tego czasu zmieniło..........praktycznie wszystko.
Co najciekawsze posiadam na płycie DVD backupy bezpieczeństa forum i vortalu praktycznie z każdego dnia od powstania (robiły się automatycznie na FTP inne a jak się nazbierało nagrywałem na DVD-RW).
Postanowiłem wgrać backupa i zrobić pare screenów dla osób które jeszcze w tedy z nami nie były a sa ciekawe jak to wyglądało.
Wgram tylko backupa vortalu i zrobie kilka screenów ponieważ wgrywać forum to jednak troche roboty choć ono tez sporo sie zmieniło, szczególnie działy itp.
Screeny:
Ehhh stare czasy jeszcze pamietam jak po konferencji gadałem z Viperem i układałem działy na forum bo wymyśliłem żeby postawic forum, tak ogólnie to Viper jest jedną z osób które mi najwięcej pomogły przy tworzeniu serwisu wraz z forem za co mu dziękuje
jakbym ja w tedy wiedział że osbeta się rozkręci... ahh... To były czasy świetności innego forum w. który w tedy skupiały najwięcej użytkowników no i cóż... tak się wszystko potoczyło jak teraz widać
Życzę powodzenia w rozwijaniu i sto lat działania forum
_________________ Prace techniczno-rozwojowe na osbeta... Jeszcze tu wrócę...
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Kwi 2007 Posty: 55 Skąd: z Polski
Wysłany: 2007-07-11, 16:02
Mam pytanie do admina, czy prowadzenie tego forum, to ogromna odpowiedzialność, czy przyjemnośc z osiągnięcia czegoś fajnego. Zamierzam założyć forum (o zupełnie innej tematyce) i jestem ciekaw, czy aby być adminem trzeba być 24/7 na forum, piświęcić dużo wolnego czasu, czy nie ogólnie: Czy prowadzenie forum jest trudne
Mam pytanie do admina, czy prowadzenie tego forum, to ogromna odpowiedzialność, czy przyjemnośc z osiągnięcia czegoś fajnego. Zamierzam założyć forum (o zupełnie innej tematyce) i jestem ciekaw, czy aby być adminem trzeba być 24/7 na forum, piświęcić dużo wolnego czasu, czy nie ogólnie: Czy prowadzenie forum jest trudne
Jeśli chcesz mieć forum gdzie nie będzie offtopic i dyskusja na tematy zgodne z tematyką forum to może być trudno.
Szczególnie jeśli chcesz aby nowi użytkownicy przybili na forum musisz trzymać porządek, tematy muszą być dobre potytułowane już nie wspomne o jego pozycjonowaniu i reklamowaniu no i dobrym hostingu.
Ogólnie rzecz biorąc jeśli chesz żeby to nie było kolejne fourm o wszystkim i niczym które upadnie po tygodniu ale zamieni się w spamowisko to musisz się bardzo bardzo dużo napracować.
Za przykład można choćby:
1, Dział offtopic
2, Dział sieci
Jeśli w dziale numer dwa bedziesz miał dużo tematów typu "Jaki szybki masz internet?" "Jakiego masz dostawce?" itp to nic dobrego Ci nie wróże , bo takich for jest sto milionów i jeszcze wiecej a takie tematy na porządnym forum powinny byc tylko i wyłączeni w offtopic, no ale jeśli forum jest marne i nie ma co pisać to czesto własnie tak sie dzieje, że tematy z offtopic rozwalone sa po działach technicznych.
No i w sumie forum bez portalu na dłuższa mete to też bez sensu.....
No jak by nie patrzeć to nie takie proste a szczególnie kiedy jeszcze trafisz na jakąś konkurencje, boty, włamywaczy i milion innych szkodników(na których trafisz prędzej czy później) to możesz mieć problemy.....
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Kwi 2007 Posty: 55 Skąd: z Polski
Wysłany: 2007-07-11, 16:24
Nie wydaje mi się, żeby moje forum stało się nadto popularne, gdyż tematyka będzie dość "sztywna" i nietypowa, będzie dwóch adminów i moderator, więcej nie ujawnię, życzcie mi powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum