Wysłany: 2007-01-30, 12:52 problem z instalacją visty
Kiedyś ściągłem sobie wersje RC1 ale niemogłem jej zainstalować myślałem że jest jakiś błąd to chciałem ściągnąć jeszcze raz ale już pobieranie RC1 zostało zamknięte.
Chcozi oto że mam dysk seagate barracuda 250GB 16mb cache na SATA chciałem zainstalować viste ale po 1 restarcie systemu w trakcie instalacji wyskakuje ekran bootowania
http://img213.imageshack....paseczekpa1.jpg
i ten pasek tak "lata" i nic więcej czekałem 30 min i nic więc wyciągłem stary dysk ktory sie podłącza na takiej szarej taśmie chyba ATA i kiedy podłączyłem tą taśmą dysk i DVD razem vista normalnie sie zainstalowała więc dlaczego na moim nowym dysku sie nie instaluje dodam że przy bootowaniu lampka hdd sie nieświeci a bios wykrywa nowy dysk.
Co trzeba zrobić?
Prosze o pomoc!!!
Ostatnio zmieniony przez Mafioz 2007-01-30, 12:53, w całości zmieniany 1 raz
Ja mam też mam dysk Serial-ata w komputerze i instaluje się wszystko spoko.
Inna sprawa że niektóre płyty główne wymagają instalacji sterowników do kontrolera...
Jeśli takie posiadasz to spróbuj je wgrać przed instalacją ( mniej więcej w czasie partycjonowania dysku masz możliwosć wgrania sterów)
XP bez żadnych problemów instalowałem i było wszystko ok.
Niewiem co z tą vistą...
[ Dodano: 2007-01-30, 18:27 ]
Albo czy da sie ustawić aby bootowało mi 2 dyski twarde w tejsamej chwili?bo mam podłączone te 2 dyski na jednym xp a na drugim vista kiedy ustawie bootowanie tego z vistą jako 2 a tego z xp jako 3 to uruchamia mi sie vista i musze w biosie to przełączać aby wejść na inny system.
[ Dodano: 2007-02-03, 13:38 ]
Noto pomoże mi ktoś???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum