Problem mam poważny. Staram trzymać się z dala od IE, ale mój tata nie jest zbyt kumaty w kompach i nie chce mu się kopiować odnośnika z meila do mozilli tylko klika i mu sie IE otwiera, bo FF domyślny nie może być. I ja po prostu chcę zablokować IE tak, żeby nie mógł go włączyć i wtedy już będzie musiał tego FF używać. Wie ktoś jak to wykombinować??
jedrekk Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 156 Skąd: Gorzów Wielkopolski
Wysłany: 2006-12-23, 17:30
Nie wiem jak to jest na viscie ,ale tu masz na XP.Na Viscie napewno ta funkcja jest.
Menu Start>Wszystkie programy>Określ dostęp do programów i ich ustawienia domyślne
tam wybierasz Niestandardowa i odznaczasz ptaszek przy Włącz dostęp do tego przy IE.
A nie prościej ustawić mozilla jako domyślnego klienta do przeglądania neta.
grzesiu, grzesiu... Ty czytasz to co zamieszczasz na forum? Przecież kilka dni temu na forum było napisane, że wyszła nowa wersja mozilli i nadal są problemy z ustawieniem Mozilli jako domyślnego programu do oglądania www.
A nie prościej ustawić mozilla jako domyślnego klienta do przeglądania neta.
grzesiu, grzesiu... Ty czytasz to co zamieszczasz na forum? Przecież kilka dni temu na forum było napisane, że wyszła nowa wersja mozilli i nadal są problemy z ustawieniem Mozilli jako domyślnego programu do oglądania www.
>
A kto powiedział żę ty akurat tej wersji używasz......
A kto powiedział żę ty akurat tej wersji używasz......
Bo ja jestem inteligentny gość i korzystam z łatek do przeglądarki
aero [Usunięty]
Wysłany: 2006-12-30, 18:57
ja mam ten sam problem, dlatego używam narazie ie
jedrekk Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 156 Skąd: Gorzów Wielkopolski
Wysłany: 2006-12-30, 21:11
Start>All Programs>Default Programs
Klikasz na Set Programs Access and computer defaults
Zaznaczamy custom i klikamy na ptaszek
Odznaczamy ptaszek przy Enable Access to this program i klikamy OK
Testowane na Windows Vista Business
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum