jacq4572 Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Maj 2007 Posty: 256 Skąd: NS
Wysłany: 2007-12-13, 12:44 Windows Vista SP1 - dyskusja
Jak wiemy Microsoft w ciągu kilku ostatnich dni udostępnił publicznie wersję RC SP1 do Visty.
Ja właśnie wczoraj go zainstalowałem i jestem pozytywnie zaskoczony! System urchamia się szybciej niż przed instalacją SP, programy też szybciej działają. Ogólnie Vista działa teraz bardziej stabilnie niż przedtem. Jestem bardzo zadowolony! Wkońcu naprawdę polubiłem Vistę.
[ Dodano: 2007-12-13, 14:04 ]
PS: Czasem wyskakują dziwne komunikaty o błędach, ale to wkońcu wersja RC, a nie RTM.
_________________ Intel Core 2 Duo E7200 2,53GHz, Gigabyte GA-P31-DS3L, 2GB DDR2 Goodram, Gigabyte GeForce 8600GT, 320GB HDD Samsung, Ubuntu 8.04 and Windows XP SP2
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Lip 2006 Posty: 566 Skąd: New York
Wysłany: 2007-12-24, 21:48
co do sp1 roznica w wydajnosci jest lecz nie przesadzal bym ze nie wiadomo jaka
ja osobiscie czekam na filanlna wersje chociaz instalowalem juz wczesniejsza i tez bylem zadowolony ale z sp czy bez i tak sobie chwale system jego wydajnosc i niezawodnosc
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Lip 2006 Posty: 566 Skąd: New York
Wysłany: 2007-12-25, 16:52
a jezeli chodzi o dzialanie i nazekanie to mowi sie ze linux jest trodniejszy w obsludze i jak widze tematy typu aa ze vista taka i owaka ze mi nie dziala cos normalnie mnie to rozwala ludzie sie przyzwyczaili robic wszystko intuicyjie jak w xp a w gdy sie przesiada to pisza banialuki moze nie jestem jakims fanem tego systemu ale pracuje z nim i mi tam cuda sie nie dzieja w SP1 tym bardziej dziala wszystko poprawniej nawet wiecej starszych aplikacji dziala poprawnie
Ja geniuszem w linuxie nie jestem ale z dzisiejszymi dystrybucjami nie trzeba nic wiedzieć by móc postawić pierwsze kroki. A w wiście podoba mi się stabilność tylko szkoda że mój komp jest taki...wolny. A nie podoba mi się nadal że Vista ogranicza pole działania bo na tym OS-sie jakoś mam mało miejsca na pulpicie i w eksploratorze szkoda że SP tego nie poprawi ale ja i tak muszę okienka do ładu doprowadzać po instalacji. Ja czekam tylko na nową powłokę od M$ bo to upiększanie czegoś co znamy od 15 lat nie za bardzo wychodzi
Probowałem odpalić powłokę z XP i średnio mi to wyszło - pasek zadań i menu start z XP, pulpit i eksplorator z visty... tu shoty (jak się okazało Vista to WinXP Freestyle )
Krogoth,
Ciekawe...warto wypróbować ale pewnie dopala boota "no GUI boot" czyli tego z aurorą bo on się masakryczne ładuje ciekawe jak z tym u SP1. Nie wiecie kiedy oficjalna premiera bo sam już nie wiem
Nie, to pozostawia boot nie zmieniony. A przy SP1 nic się nie zmienia i "No boot gui" nadal zamula.
Luafv jest sterownikiem odpowiadającym za wirtualizację wykorzystywaną non-stop przy włączonym UAC. Kiedy UAC mamy wyłączony luafv niepotrzebnie się ładuje i wykonuje zbędną wirtualizację wydłużając tylko czas boot'owania.
Dlatego warto to wyłączyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum