Hmm... wczoraj się przemogłem i zainstalowałem Vistę Ultimate 32bit na moim kompie:
Kod:
Procesor : Athlon 2000+ 1667mHz
Pamięć ram : 2x 256MB (pc2700 i pc3200)
Płyta główna : Gigabyte GA-7N8X
Karta graficzna : Nvidia GeForce FX5600XT 128mb ram
HDD : Segate Barracuda 7200.7
I tak:
System instalował się ledwie 5min dłużej niż XP. Tu mnie zatkało - Aero Glass chodzi płynnie pomimo że podobno wymaga gigabajta ramu. Do tego jak narazie nie znalazłem softu który by mi nie chodził z XP
I owszem, ram muszę zmienić na 2x512 pc3200 bo podejżewam że to on spowalnia wszystko
Ostatnio zmieniony przez kitor 2007-12-10, 15:53, w całości zmieniany 2 razy
jacq4572 Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Maj 2007 Posty: 259 Skąd: NS
Wysłany: 2007-12-10, 16:34
kitor napisał/a:
Aero Glass chodzi płynnie pomimo że podobno wymaga gigabajta ramu
to nie aero wymaga 1 giga ramu, aero korzysta tylko z karty graficznej, to sam system potrzebuje 1 giga ramu (minimum, im więcej tym lepiej), bo po prostu ładuje do pamięci biblioteki programów z, których korzystasz, oczywiście po to żeby ci szybciej działały
_________________ Intel Core 2 Duo E7200 2,53GHz, Gigabyte GA-P31-DS3L, 2GB DDR2 Goodram, Gigabyte GeForce 8600GT, 320GB HDD Samsung, Windows Vista Ultimate SP1
Aero Glass chodzi płynnie pomimo że podobno wymaga gigabajta ramu
to nie aero wymaga 1 giga ramu, aero korzysta tylko z karty graficznej, to sam system potrzebuje 1 giga ramu (minimum, im więcej tym lepiej), bo po prostu ładuje do pamięci biblioteki programów z, których korzystasz, oczywiście po to żeby ci szybciej działały
Pozwolę sobie na "OT-a"
Zapamiętać sobie : Aero potrzebuje karty z Pixel... 2.0 a do płynnego działania potrzebne jest 1 GB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum