Wysłany: 2007-08-30, 23:47
Rozbudowana? A może cosik więcej o jej zaletach dla przedsiEM- czy też może bardziej -Ębiorstw szanowny kolega powie? Przesiadka na Vistę w dużych przedsiębiorstwach to kompletny idiotyzm. Wiąże się z ogromnymi kosztami modernizacji sprzętu, bo jak nam dobrze wiadomo "Vista na *byle czym* nie pójdzie", a w takich miejscach system musi działać sprawnie i szybko. Druga sprawa: Załóżmy, że mimo wszystko modernizację przeprowadzimy i Vistę zainstalujemy (bo mamy za dużo pieniędzy i kiepskich doradców)... co dalej? W czym będzie ona lepsza od innych systemów? Pomijam już fakt, że większość oprogramowania, na którym pracuje nasza firma jest niekompatybilna z wyżej wymienioną...
Pozdrawiam i życzę sukcesów
PS: Mam pytanko do kolegi, który ściągnął "150GB sterowników" do Visty... Co to za sterowniki, które zajmują prawie cały, średniej wielkości, dysk?
Czy opłaca mi się zainstalować windows vista ?? Jeżeli tak to jaką wersje i czy od czasu do czasu można było w coś zagrać ( Pro evolution soccer 6 /2008 ) Czy bardzo gry traciły by na wydajności i szybkości działania?? Np. pes6 na xp chodzi mi na Full detale rozdziałka 1024x768 bez zacinki. Czy na Viście też by tak chodziło. ?? Oczywiście to czasami mało grywam wiecej używam kompa pracy i różnych tego typu zadań. Jaka wersja była by najodpowiedniejsza ?? Proszę o porady Z góry dzienx
Wysłany: 2007-09-19, 23:25
zenekdamian napisał/a:
Czy opłaca mi się zainstalować windows vista ?? Jeżeli tak to jaką wersje i czy od czasu do czasu można było w coś zagrać ( Pro evolution soccer 6 /2008 ) Czy bardzo gry traciły by na wydajności i szybkości działania?? Np. pes6 na xp chodzi mi na Full detale rozdziałka 1024x768 bez zacinki. Czy na Viście też by tak chodziło. ?? Oczywiście to czasami mało grywam wiecej używam kompa pracy i różnych tego typu zadań. Jaka wersja była by najodpowiedniejsza ?? Proszę o porady Z góry dzienx
Czy się opłaca? No nie wiem... a chcesz kupić na aukcji za pół ceny, czy co?
Nie za bardzo wiem o co pytasz, stąd ten żart. Mogę się tylko domyślać
Tak więc, do czego będzie Ci potrzebna ta Vista? Jeśli w celach testowych to instaluj, choć na takiej konfiguracji będzie działać "tak sobie". Na dzień dzisiejszy nie ma oprogramowania działającego wyłącznie pod Vistą, przynajmniej nic mi o nich nie wiadomo, jedyne co może kusić to DirectX v10, jednak w Twoim przypadku wiązałoby się to z wymianą karty graf. a co za tym idzie praktycznie całej reszty.
Tak więc w w celach testowych - owszem. Do pracy polecam XP.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Lip 2006 Posty: 566 Skąd: New York
Wysłany: 2007-09-21, 02:14
ja tam nie zgodze sie z przedmowca poniewaz mam dwa notebooki i tablet pc na wszystkim mam c2d i 2gb ram i vista nie jaknie sie na nich naet na chwile wszystko dziala wysmienicie aplokacje tez no i gry gf 8600gt robi swoje
Mi sie opłacała przesiadka na Viste wszystko mi działa jak należy bez żadnych problemów na początku myślałem ze mi nie będą działały takie programy jak Autocad 2002 i Catia ale sie myliłem działały bez problemowo i odziwo szybciej niż na xp:) dla mnie to duży plus:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum