Patryk.K
Wysłany: 2007-09-29, 18:49
Według mnie Windows Vista to bardzo dobry system. Bezpieczny i stabilny.
A także szybszy od XP (o dziwo )
Na moim komputerze :Vista Ultimate 32 Bit chodzi jak burza.A kompa najlepszego to nie mam
Kod:
1 GB Ram-u
Geforce 6600
Amd Athlon XP 1,48 GHZ
Wysłany: 2007-10-02, 00:45
Cytat:
1 GB Ram-u
Geforce 6600
Amd Athlon XP 1,48 GHZ
Oo... z włączonym Aero Glass?
Na moim komputerku Vista też śmiga jak burza, powiem że jestem bardzo zadowolony z tego systemu. Ładniejszy wygląd, szybsze włączanie i wyłączanie (sam sprawdziłem ) i ogólnie komfort pracy lepszy ^^
Ja używam Visty od maja jako główny system i mi przypadl do gustu fakt miałem na początku trochę problemów z działaniem ale teraz już powychodziły stery i programy pod ten system. Co do prędkości działania to mi działa znacznie szybciej niż XP tylko czasami mieli na dysku długo jak uruchomię jakąś instalkę co nie ma miejsca na XP bynajmniej u mnie i na moim sprzecie ale to mam nadziej poprawi SP1.
Na moim PC A64 3000+, 2GB ram, Radeon x1650, 160GB HDD Vista chodzi bardzo ładnie, tylko mam problem ze zwężeniem menu start (podmiana pliku idzie, ale nie moge wtedy zastosować stylu Aero...)
Vista jest lepiej zabezpieczona co w dzisiejszych czasach jest bardzo ważne , to moloch , ale na odpowiednim sprzęcie to szybki moloch i pracuje naprawdę przyzwoicie . Ma przyjazny i ładny interfejs i jest bardzo stabilna , no przynajmniej tak mi się wydaje. Wersja x64 jest rozwiązaniem przyszłościowym więc też jest godna uwagi zwłaszcza że coś ostatnio się ruszyło np. sterowniki lub oprogramowanie wychodzi już coraz częściej...
Ogólnie jestem zadowolony z visty i polecam .
Na moim pc: Intel Pentium D 2x 2.8ghz, 1gb RAM DDR2, Geforce 7600gs 512mb vista chodzi cudownie: szybko się włącza i wyłącza, nie muli nawet z zainstalowanym Kasperskim internet security 8beta.
Wygląd: efektowny choć mogłoby być więcej efektów. Brakuje możliwośći konfiguracji efektów.
Sam system ładuje się i reaguje znacznie szybciej od poprzednika-xp który to wraz z mijającym czasem od instalacji zwalniał
Wysłany: 2008-01-05, 23:20
Czy jestem zadowolony? Oczywiście, że tak Od kiedy uporałem się z problemem zanikającego Internetu, nie mam powodów do narzekań na ten system. Na domowym sprzęcie, który wykorzystuję głównie do multimediów, Internetu, od czasu do czasu do gier i małej poligrafii, Vista sprawuje się wyśmienicie. Jeśli chodzi o multimedia, Vista jest o wiele bardziej "przyjazna" niż XP. (nie dorównuje jednak przyjazności Leopardowi, z którego mam przyjemność korzystać na laptopie, ale to już zupełnie inna bajka:)). Do pracy w dalszym ciągu używam XP, z racji problemów z kompatybilnością oprogramowania, z którego korzystam.
Byłem zadowolony, dopóki nie zaczęło mi żreć powyżej 1GB Ram ;/.
Mam 4GB a spokojnie już grać nie mogę
4GB RAM i nie możesz spokojnie grać? To dziwne... doprawdy Być może problemem nie jest RAM
Już mogę, winą był ram a dokladnie sterowniki do TurboMemory, brały mase ramu.
Vista 32bit - wykrywa tylko 3GB Ale to wina 32bitowości...
Ogólnie Blood Ryan2 pięknie, Gothic3 pięknie dzis testne wiedzmina
Wysłany: 2008-01-10, 22:26
Gothic 3 to chyba na żadnym sprzęcie nie chodzi pięknie (na maksymalnych detalach oczywiście) Miałem przyjemność testowania go na prawdziwie high-end'owej maszynce (quad extreme qx9650 3GHz + 2xgf8800 ultra SLI + 8GB RAM) i na maksymalnych detalach działanie gry nie było takie jak bym sobie tego życzył
Zaczalem walke jeszcze z RC1,wiadomo bylo cienko ze sterownikami,ale w maju zeszlego roku poszla instalka Vistyx64 Ultimate.Z racji tego,ze to 64bity nie wszytkie potrzebne dla mnie progsy szly,ale teraz mamy duzo lepiej.System stabilny,ale tak bez 2Gb ramu i 2Core procka,do jednoczesnej pracy przy plikach graficznych,internetu,P2P...lekko cienko.Mieszalem na nim i eksperymentowalem ustawienia,system chodzil bez problemu.Niestety partycje do niego mialem z 20Gb,troche malo,bo to jednak Windows(puchnie po czasie uzytku),ale nowa instalka po 7 miesiacach byla zwiazana tylko z wymiana dysku systemowego na nowszy,dostal wieksza partycje i ....na razie z SP1 bez wiekszych problemow.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum