5. Na forum panuje "burdel". Nie macie modera, samemu jest ciężko "utrzymać" forum w czystości. Np. Pokaż swój pulpit. Tam sie pokazuje swój pulpit, a nie prosi o style, komentuje itp..
Załóżcie topic np. Poszukuję stylu, ikon itp..
6. Po co aktualności ? Po co jest vortal ?
7. Może zrobicie grupę user ? (#373737 np.) żeby panował porządek
8. Nowe emotki : może dodacie jakieś nowe ?
9. BeerMod - może zainstalujecie ? Tak samo :
-MapaGoogle
-Color in SB
Oraz ( nie znam nazw)
Nowy "profil"
Po kliknięciu na nazwę usera w SB pojawia się ona z KOLORKIEM !! w panelu odpowiedzi
14. Zatrudnić moda (jak macie wątpliwości to grupa +testMod (róż)
Są na to lepsze sposoby jak jakieś grupy test
Matrix napisał/a:
5. Na forum panuje "burdel". Nie macie modera, samemu jest ciężko "utrzymać" forum w czystości. Np. Pokaż swój pulpit. Tam sie pokazuje swój pulpit, a nie prosi o style, komentuje itp..
Załóżcie topic np. Poszukuję stylu, ikon itp..
Burdel ? należy pamiętać że forum dyskusyjne to forum dyskusyjne, gdzie trwa dyskusja, to nie jest galeria ani strona internetowa gdzie wszystkie zdania są ustalane odgórnie.
Zresztą jeden temat to nie jest dobry przykłąd, szczególnie w dziale offtopic
Z tym burdelem to chyba sporo przesadzasz.
Matrix napisał/a:
2. Styl
Może wgracie jeszcze np. subsilvera ? Nie wszyscy przepadają, jeśli muszą mieć narzucony im styl
Jest zablokowany przed zwykłymi użytkownikami przeciez, czy to jakiś problem że się wyświetla na liście działów ?
Matrix napisał/a:
Po co forum ? .
Zauważ że w tym dziale użytkownicy mogą się troche luźniej wymienić informacjiami aktualnościami ze świata itp
Aktualności na vortalu są pisane w ważniejszych sprawach i mają bardziej oficjalny charakter
Matrix napisał/a:
7. Może zrobicie grupę user ? (#373737 np.) żeby panował porządek
Sory że tak powiem ale wg mnie to głupie, a co jak nie będzie takiej grupy to nie będzie porządku ? przeciez wiadomo że użytkownicy to użytkownicy nie trzeba chyba robić do tego grupy
Matrix napisał/a:
9. BeerMod - może zainstalujecie ? Tak samo :
-MapaGoogle
-Color in SB
BeerMod - przykłąd najbardziej bezsensownej zabawki dla dzieci przynajmniej z mojego punktu widzenia, nie rozumiem w ogóle sensu istnienia tego wynalazku....
MapaGoogle - do czego to nam miało by się przydać na forum ?
Matrix napisał/a:
Oraz ( nie znam nazw)
Nowy "profil"
Po kliknięciu na nazwę usera w SB pojawia się ona z KOLORKIEM !! w panelu odpowiedzi
A to znowu do czego nam by się miało przydać ?
Matrix napisał/a:
13. zmienić logo na bardziej nowoczesne
Nowoczesność jest rzeczą względną, może coś zaproponujesz?
Matrix napisał/a:
10.
Powiększyć SB
Już i tak powiększałem, powiekszyć jeszcze bardziej ? nie wiem czy jest sens, bo po co ?
Moda nie ma na fourm, userem jest każdy reszta to kosmetyczne zmiany i znowu nasuwa sie pytanie, po co to ?
Matrix napisał/a:
11. Dodać emotkę " "
Możesz bliżej przybliżyć która masz na myśli ?
Matrix napisał/a:
12 Zmodyfikować regulamin
To już mnie całkiem zatkało, delikanie mówiąć, co z tym regulaminem jest nie tak ?
Nie wiem może i jestem jakiś nie nowoczesny i mało mi potrzebne bajerów przy forum ale jakoś Twoje propozycje wydają mi się na prawdę bardzo dziwne
Oczywiście jeśli większośc userów będzie chciała coś wprowadzić i będą na to środki $ to czemu nie, przecież ja tego forum nie robie dla siebie tylko dla społeczności odwiedzającej nas
urdel ? należy pamiętać że forum dyskusyjne to forum dyskusyjne, gdzie trwa dyskusja, to nie jest galeria ani strona internetowa gdzie wszystkie zdania są ustalane odgórnie.
Zresztą jeden temat to nie jest dobry przykłąd, szczególnie w dziale offtopic
Jest zablokowany przed zwykłymi użytkownikami przeciez, czy to jakiś problem że się wyświetla na liście działów ?
Nie, ale ...
Grzesiek1 napisał/a:
Sory że tak powiem ale wg mnie to głupie, a co jak nie będzie takiej grupy to nie będzie porządku ? przeciez wiadomo że użytkownicy to użytkownicy nie trzeba chyba robić do tego grupy
Obsługa z niego korzysta więc dobrze jak mam go na widoku
Cytat:
Grupki te co są pokasować i :
Taaa ciekawe po co Bo ci kolorki nie odpowiadają
Matrix napisał/a:
Ja tak powiem, czemu żyć No ?? ty to może vortalu nie budujesz ale Grzesiek1 i Ja coś "wkładamy" swojego (np czas)i staramy się i ty takie pytanie zadajesz. To zupełnie jak wypowiedź peseudo rzecznika praw ucznia "po co zadawać w szkole zadanie domowe"
Matrix napisał/a:
13. zmienić logo na bardziej nowoczesne
przeczytaj wątek o nowym vortalu bo już wiecej zagadnień z marketingu nieoczytanym nie będę pisał
Matrix napisał/a:
12 Zmodyfikować regulamin
tą kwestie pozostawiam bez komentarza bo regulaminu z pewnością nie czytałeś a jest to regulamin bodajże 3 miesięczny (znaczy nowy)
Matrix napisał/a:
Tak przyglądając się forum oto rzeczy, które trzeba zmienić
Matrix napisał/a:
To są moje propozycje
lepiej niech zostaną bo za daleko wykraczają. Powiem ci tak: Z tymi pomysłami możesz własne forum założyć...
Jednym słowem to Tobie chyba się nudzi i sobie tak piszesz "przydało by się zmienić grupy, regulamin............" a do niczego nie jesteś w stanie dać uzasadnienia
Ja powiem tak. Minimum treści, minimum zasadności. Sam nie wiem po co ta dyskusja. Po roku zmian jeden user się wyłamał i przecież nie będziemy całego osbeta zmieniać. Co prawda to prawda zmiany będą ale nie takie. Apeluje bądźmy obiektywni w tym co piszemy
Ale naprawdę, moglibyśćie dodać moderatorów, który pilnowali by forum, bo naprawdę: Jeden admin nie wystarczy...
łatwo powiedzieć gorzej zrobić bo musi być to ktoś zaufany, z nienaganną renoma i odpowiedzialne a po ostatnim moderatorze wiemy jedno, nie robił nic - To samo jest z naborem do reszty grup, czyli szukać ze świeczką kogoś odpowiedniego bo na przykład przez grupę redaktora przewinęło się trochę osób to albo dzieci neo albo im się to znudziło...
Jak się wykażesz na forum to kto wie... Jak na razie moderatora nie potrzebujemy ale już niedługo pewnie sie to zmieni to ogłosimy nabór i weżniemy każdą kandydaturę pod uwagę. Wiec nie trać nadziei Jak już mówiłem na razie przestrzega się tu netykiety ale jak ktoś inaczej to niech udowodni i przekona do swojej osoby Grześka1 bo on ma decydujące słowo, ale zapewniam na rozwój jeszcze przyjdzie czas na moderatorów też a tymczasem drugi dyżurny redaktor by się nadał ale takie zadanie nikogo nie interesuje bo nikt nie chce sie rozpisywać i się męczyć i woli działalność na forum
przyjdzie czas na moderatorów też a tymczasem drugi dyżurny redaktor by się nadał ale takie zadanie nikogo nie interesuje bo nikt nie chce sie rozpisywać i się męczyć i woli działalność na forum
Dokładnie, nie będziemy bawić się w moderatorów którzy nie są specjalnie potrzebni kiedy w redakcji brakuje osób, ponieważ od jakiegoś dłuższego czasu praktycznie cały tekst na vortalu redaguje Grzesiek13, i nie ma nikogo do pomocy.
Gadanie że są moderatorzy potrzebni bo ktoś chce mieć range jest bez sensu.
Nie ma co się oszukiwać, przecież przy takim napływie postów starczy jedna osoba do pilnowania tego, co wiecej do pilnowania nawet dużo większego ruchu.
Z ciekawszych rzeczy powiem że słowo moderator przyjeło się jako osoba 'krzycząca', 'poprawiająca literówki'
Moderator to jest tak samo osoba dająca swój wklad w fourm tak jak i administrator, z tym że może z troche mniejszą intensywnością.
Powtarzam 'upominanie wszystkich na każdym kroku' i 'poprawianie lierówek' to żaden wkład w fourm a wręcz sposób na łatwe zdobycie rangi szczególnie że większość upomnień jest albo bezpodstawna albo tak skonstruowana że wnosi większy zament niż pożytek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum